2020. április 30., csütörtök

Svéd mandulatorta

Olyan, mint az a bizonyos, ... ott abban a bútorboltban.



Hozzávalók
a tésztához:
- 4 tojásfehérje
- 10 dkg kristálycukor
- 25 dkg őrölt mandula
a krémhez:
- 4 tojássárgája
- 4 dkg kristálycukor
- 1,5 dl habtejszín
- 5 dkg fehér csokoládé
- 1 t.kanál vanília aroma
- 20 dkg vaj
- 2 e.kanál vanília pudingpor
- 5 dkg szeletelt mandula a tetejére

Elkészítés
1. A tojásfehérjét a 10 dkg cukorral kemény habbá verjük.
2. Belekeverjük óvatosan az őrölt mandulát.
3. Szilikon lapon vagy sütőpapíron két 25 cm-es körlapot sütünk, majd hagyjuk kihülni.
4. A krémhez egy kislábasban a pudingport csomómentesen elkeverjük a tejszínnel.
5. Hozzákeverjük a cukrot és a tojások sárgáit.
6. Lassú tűzön nagyon-nagyon óvatosan (leéghet) sűrű, fényes krémet főzünk.
7. Még melegen belekeverjük a csokit, a vajat és az aromát.
8. Hűtőben pihentetjük.
9. Töltsük be a krémet a tészták közé: tészta-krém-tészta-krém.
10. Pirítsuk meg a szeletelt mandulát egy teflonos serpenyőben és szórjuk a torta tetejére.
11. Tálalásig mehet a hűtőbe!.
Jó étvágyat!!!



Nincsenek megjegyzések: