2018. június 13., szerda

Túrótorta

Hozzávalók:
- 1 csomag (25g) étkezési zselatin
- 10 dkg + 8 dkg vaj
- 20 dkg darált keksz
- 5 egész tojás
- 13 dkg porcukor
- 20 g vaníliás cukor
- kb. 25 dkg gyümölcs
- 50 dkg túró
- 1,5 dl víz
- 1,5 dl tej
- tortazselé

Elkészítés:
1. A megolvasztott 8 dkg vajba belekeverjük a darált kekszet.
2. Egy 26 cm-es tortaforma aljára egyenletesen belenyomkodjuk.


3. A csomag étkezési zselatinra ráöntjük a 1,5 dl vizet és félretesszük, hogy jól megszívja magát.

4. A 10 dkg vajat az 5 tojás sárgájával, a 13 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.

5. Majd hozzákeverjük az áttört túrót is, homogén masszává turmixoljuk.


6. a 1,5 dl tejet felforraljuk és beletesszük a beáztatott zselatint. Addig kevergetjük, míg az teljesen feloldódik. Félretesszük hűlni.


7. Ha már csak langyos, akkor a túrókrémbe keverjük.
8. az 5 tojás fehérjét felverjük habnak és óvatosan a masszához keverjük.
9. A tortaformába, a kekszes rétegre öntjük és hűtőbe tesszük.


8. 15-20 perc múlva rátehetjük a gyümölcsöt, ha azok már nem merülnek el benne.

9. Tortazselével befedjük (elkészítése a tasakján).
És kész is!!!!

Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések: